Autonomous zone in prague

Čtvrteční biograf na téma LGBT

Čtvrteční biograf na téma LGBT

promítání filmů MILK, PRAYERS FOR BOBBY a HEDWIG AND THE ANGRY INCH na Cibulce

Cibulka Crew ve spolupráci s volnou komunitou VAP uvádí ČTVRTEČNÍ BIOGRAF NA CIBULCE

tentokrát věnující se tématu LGBT

MILK – Režisér Gus Van Sant a Sean Penn oživili příběh člověka, který je do dnešní doby považován za jednoho z největších mučedníků americké historie. Za svou sexuální orientaci zaplatil tím nejcennějším, co člověk má – životem. Když byl v roce 1978 na Harveyho Milka spáchán atentát, svět ztratil jednoho z nejcharizmatičtějších vůdců a hlas spravedlnosti

PRAYERS FOR BOBBY – Jsou sedmdesátá léta a matka (Sigourney Weaver), která má jediného syna, se nechce smiřit s faktem, že její syn Bobby (Ryan Kelley) je gay. Razantně to odmítá. Poté, co se synovi přihodí tragická událost při které zemře, se snaží život gayů pochopit. Emocionálně dramatický snímek je natočen podle skutečné události.

HEDWIG AND THE ANGRY INCH – Hedvika se původně narodila jako Hansel chlapec z Východního Berlína. Zde se zamilovala do vojáka z americké posádky a plná víry ve společný život plný lásky podstoupila operaci změny pohlaví. Chirurgický zákrok se však nepovedl a Hedvika zůstala stát na pomezí mezi mužstvím a ženstvím. Opuštěná všemi odchází do Kansaského zábavního parku, aby se zde ukryla před světem. Nalezne zde však svůj osud stane se rockovou hvězdou.

http://voiceofanarchopacifism.noblogs.org/post/2013/02/21/ctvrtecni-biograf-28-2-squat-cibulka/

Comments are closed.